Kunststof kozijnen met HR glas kosten 

glas-soorten

Glassoorten

De prijzen van kunststof kozijnen hangen onder af van het type glas. Bij de aankoop van nieuwe kozijnen horen over het algemeen namelijk ook nieuwe ruiten. Ruiten zijn er in verschillende soorten en prijsklassen. Zo zijn er bijvoorbeeld dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas. Hoe meer plusjes, des te beter de isolatie. HR++ glas is het populairst, ondanks dat HR+++ iets beter isoleert. Het verschil qua isolatie tussen deze twee glassoorten is namelijk niet heel groot, maar het prijsverschil wel.

wiener-sprossen
kruisroeden-ral-9001

Wienersprossen

Een alternatief voor deze kruisroeden zijn de zogeheten Wienersprossen, hierbij wordt er tussen het isolatieglas een metalen vakverdeling gemaakt. Deze vakverdeling ziet er hetzelfde uit als een normaal kader, maar wordt zo verwerkt dat u maar 2 ruiten nodig heeft. Op deze vakverdeling kunt u zelf aan de binnen en buitenkant glaslattenplakken met kruisroedetape en deze afkitten. Het aangezicht blijft op deze manier traditioneel. U heeft een isolatieruit en toch de mogelijkheden om een vakverdeling aan te brengen. Deze verdeling is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes.

In isolerend dubbelglas is het mogelijk om een metalen kruisroeden in kleur toe te passen. Deze kruisroeden geven uw woning een andere uitstraling en zijn geheel naar uw eigen wens samen te stellen. Met kruisroeden bespaart u aanmerkelijk op uw stook- en onderhoudskosten. De kruisroeden zitten in het glas verwerkt en geven een karakteristieke uitstraling aan uw woning. Verder is er keuze uit diverse profielmodellen die weer verkrijgbaar zijn in diverse tinten en designs. Isolatieglas met kruiskozijnen is een energiebesparend en onderhoudsarm product dat uw woning een klassiek karakter geeft.

HR++ is dubbel glas met een extra coating en een Argon gasvulling. Met minder energieverbruik toch een optimaal comfort biedt. De HR++ dubbele beglazing werd speciaal ontworpen om de kou buiten en de warmte binnen te houden en u volop van het daglicht te laten genieten. HR++ isolatieglas isoleert 5 x beter dan enkel glas en 2 á 3 maal beter dan een traditionele dubbel glas

HR++ isolatieglas is aan de binnenzijde van het glas voorzien van een dun laagje volledig doorzichtig edelmetaal., dat zich ten aanzien van de omgevingswarmte gedraagt als een onzichtbare spiegel. De warmte wordt in het gebouw teruggekaatst en daar vastgehouden. Tijdens zonnige winterdagen wordt zo de zonne-energie binnen gevangen.

Bij de bestelling van kruisroedes gaan we uit van een evenredige vakverdeling. Als u 4 vakken besteld wordt uw ruit door middel een horizontale roede en een verticale roede in 4 vakken verdeelt. Mocht u desondanks toch een ongelijke roede verdeling nodig hebben dan kan dat, u dient dan hierover een mail te sturen.